Güncelleme Tarihi : 08.06.2015 Partiler Üstüyüz

Partiler Üstüyüz

23 Nisan ulusal egemenlik ve cocuk bayramı haftasının 94‘üncü yılını kutlamaya başladığımız bu günlerde Ulu önder GAZİ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere olan mirasının önemini her geçen gün Türk Milleti olarak daha iyi anlamaktayız.

Şükürler olsun ki, bizleri millet yapan ayrılmaz kardeşliğimiz ve bölünmez bütünlüğümüz sayesinde yeryüzünde başka milletlerde olmayan ve anadolu geleneklerimizden gelen sosyal aile olgusu bizleri her zaman en zor gunlerde bile yayakta tutmuş ve bir çok zorluklara göğüs gererek atlatmamızı sağlamıştır.

Ancak ne var ki, Şehit aileri ve Gaziler olarak bizler bir şekilde devletimizin baki kaldığı fakat gelip geçen birçok hükümetlerin geçiştirici kanunlarına hapsedilerek bir türlü istenilen seviyelerde yaşam standartlarına ulaşamadık. Gerek sağlık, gerek sosyal, gerekse ekonomik olarak sıkıntılarını çektik, çekiyoruz ve maaalesef görünen o ki; "ÇE-KECE-ĞİZ"...

Düşünün! Taa 1932 yılında çıkarılan bir tebliğle kurtuluş savaşında Şehit olan atalarımızın yakınlarına ve tespit edilerek malul oan GAZİLER’e o dönemde demir ağlar’la örülen TREN’lerden şimdiki ÜCRETSİZ SEYAHAT kartı yerine geçen belgelerle faydalanmaya başlamışlardı!

Gelinen noktada ise, seksen yılda devletimizi yöneten onca HÜKÜMET’ler, KORE şehitelierimizi ve Gazilerimizi, KIBRIS şehitlerimizi ve Gazilerimizi, OHAL şehitlerimizi ve Gazilerimizi, siyasetlerinde hep araç olarak kullandılar. Bazı HÜKÜMET’lerden emeği geçenleri de göz ardı etmemek gerek! AMAÇ bizlere yönelik maalesef tatmin edici çözüm olmadı.

Ne mi yapacağız? Bundan sonra A Partisine, B Partisine veya C Partisine yaslanmak, yakın durmak değil! YARINLARIMIZ Adına, Camiamızın öncelikle Dernekler bazında birlik bereberlik içinde tek yumruk olup, Onurumuz için, Şerefimiz için, ÇÖZÜM’e yönelik GÜÇ BİRLİĞİ yapacağız..

Önder ÇELİK

Gazi J. Uzm. Çvş