Güncelleme Tarihi : 08.01.2016 Bugün Derneğimizi Eski Üyemiz Malül Gazi Sb. Milli Takımlar Eski Hocalarından ve Bir Çok Takımın Teknik Adamlığını Yapan Fethi Demircan Ziyaret Ettiler
20 Haziran 1938'de Elazığ'da dünyaya geldi. Elazığ Lisesi'nde okuduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Subay oldu. "Spor, Savaş Komando Okulu"nu bitirdi. Okuldan sonra Kore ve Kıbrıs'ta görev yaptı. Daha sonra amatör olarak futbolla ilgilenip Balıkesir Karagücü ve Muhafızgücü takımlarında amatör düzeyde oynadı. Macaristan'a Spor Akademisi'ne gitti. Akademi sonrası İngiltere'ye giden Demircan, Arsenal FC ve Westhome FC takımlarında gözlemci antrenörlük yaptı. 1975'te yardımcı antrenörlük için West Ham United ile anlaştı.West Ham'la anlaştıktan sonra Galatasaray'dan teklif alan Demircan, Türkiye'ye döndü. Teknik direktörü olmayan Galatasaray'ı 1975-76 sezonuna hazırladı. Don Howe teknik direktörlüğe gelince de yardımcılığını yaptı. Howe ayrıldıktan sonra takımı sezon sonuna dek yönetti. Ligi üçüncü bitirdi ve penaltılar ile kazanılan finalde Türkiye Kupası'nı kazandı. Sezon sonu Londra'ya antrenör kursuna gitti. Sonraki sezon İngiliz antrenör Malcolm Allison'un yardımcılığını yaptı. 77-78 sezonu da Allison'la başlasalar da yabancı teknik adam takımı bırakınca Demircan yeniden Galatasaray'ı yönetti. Sezonu yine 3. olarak bitirdi. 1978-79 sezonunda Boluspor'a transfer oldu. Sezon sonunda 14. olup, 2. Lig'e düştüler. 1979-80 sezonunda ise 2. Lig'deki Kocaelispor'u çalıştırdı. Sezon sonu 2. Lig şampiyonu olarak 1. Lig'e geri döndüler. Bu başarısı ile dikkat çeken Demircan, Bursaspor'a transfer oldu. Ligde 9. olan Bursa, kupada ise yarı finalde Demircan'ın eski takımı Boluspor'a elendi. Teknik direktörlük kariyerinde Türkiye Millî Futbol Takımı, Galatasaray ve Bursaspor'un yanı sıra ikinci lig takımlarından Düzcespor, Kocaelispor ve Samsunspor'u da çalıştırmıştır. Kocaelispor'u 1979-80 sezonunda, Samsunspor'u ise 1984-85 sezonunda ikinci ligde şampiyon yaparak Süper Lige çıkarmıştır. 2007 yılında Bayan millî takımlarda göreve gelmiştir. İmkansızlıklara rağmen U-19 Bayan Millî takım Şili'de gerçekleştirilen şampiyonada dünya üçüncüsü olmuştur.