Güncelleme Tarihi : 21.01.2016 2016 Yılı Faizsiz Konut Kredisi Miktarı Belirlendi
2016 YILI 94.000.00 TL Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Terör Malülleri ile Dul ve Yetimlerine açılan Faizsiz Konut Kredisinin 1991 yılında Toplu Konut Kanununa bir madde eklenerek bu kredinin kapsamı genişletilmiş ve Emekli Sandığından maaşa bağlanan ve Faizsiz Konut Kredisi için Hak Sahipliği Belgesi alan tüm şehit aileleri ile terör malülleri ve bunların dul ve yetimlerinin de yararlanması sağlanmıştır. Bu krediden yararlanabilmek için, T.C. Emekli Sandığından alınacak haksahibi olduğuna dair belge ile T.Ziraat Bankasına başvurulması gerekmektedir. Bu krediden yararlanılarak edinilecek konutlar için, herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, sadece tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Bu kredi ile istenilen yörede ve isteilen büyüklükte konut edinmek mümkündür. Kredi miktarı her yıl Devlet İstatistik Enstitüsünce Türkiye geneli için ilan edilen yıllık Fiyat artış Oranı kadar artırılır. Kredinin miktarı 2016 yılı için 94.000,00.-TL. dir. Kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminatlar dahil olarak almakta olduğu maaşının ¼ 'ü tutarındaki miktarın T.C. Emekli Sandığı'nca kesilmesi suretiyle yapılır. Kredinin vadesi borcun tamamen ödendiği zamandır. Krediye faiz uygulanmaz.Ancak, kredinin açılışında bir defaya mahsus olmak üzere hak sahibinden kredinin %2 si oranında masraf karşılığı alınır.
2016 Yılı Faizsiz Konut Kredisi Miktarı Belirlendi