Güncelleme Tarihi : 08.06.2015 Bizim Memleket

Bizim Memleket

Baharın gelmesiyle beraber yeryüzündeki bütün canlılar uyanır, yeni bir hayata yeni bir UMUT’la yeni bir güne başlar. Hayat o kadar hızlı akıyor ki insan oğlu olarak bir gün biz bu yalan aleme bir şekilde veda edip gidiyoruz. Ve bu CENNET VATANIMIZ’da güzelliklerimizi, değerlerimizi, iyi günlerimizi de veya kötü günlerimizi de geride bırakıyoruz.

*****

Bizler doyumsuz güzelliklerle dolu bu memleketimizde yıllarca PKK TERÖR ÖRGÜTÜ ile mücadele edip binlerce ŞEHİTLERİMİZ’İ verdik.

ve arkalarında bıraktıkları yetimler, analar, babalar dul eşler ve bir çok ACILI HİKAYELER, bedenlerinden bir çok uzuvlarını vermiş, sakat kalmış kahraman GAZİLER’imizi bu vatana emanet ettik.

*****

Hep yarınlara daha umutlarla bakan ve bu MEMLEKET’in evlatları olan yetmiş altı milyon TÜRK MİLLETİ olarak yaşadığımız bir çok doğal ve sosyal olaylara karşı olan durşumuz ve miücadelemiz..

NEDİR BU ALLAHIM! Daha geçen hafta SOMA’da  olan maden faciası! Yüzlerce CAN gitti. Bir çok OCAK söndü, bir çok evlat YETİM ve bir çok ailede acı dolu yaşam dramları başladı. O KOR ateşler sadece o insanlara değil TÜRK MİLLETİ  olarak hepimize düştü. Ve ben de bir MANİSA’LI olarak bu acıların bir kısmına  bire bir yakınen şahit oldum ve yaşıyorum. Bütün maden faciasında ölenlere allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin. ÇOK ZOR…

*****

Devletimizin her zaman insanlarına sahip çıkarak ayrıştırma yapmadan ekmeklerini alın teriyle çıkaran Ve madende ölenlerin geride bıraktığı ailelere, yetimlere sahip çıkması lazım.

ÇÜNKÜ! Bugün Terörle mücadele kanunu  kapsamında olan  bizler ŞEHİT AİLERİ VE GAZİLER’i de aşan içine bir sürü kavram kargaşası olan maddeler ekleyerek ve yoldan geçerken kafasına saksı düşen, ölenleri ŞEHİT sayan bir düşünceyle, yine bir örnek; SİİRT’te yol güzergahında kuaföre giderken MEHMETÇİKLER’le PKK lı teröristler çatışırken o kargaşada yaralanan bir kızın bugün kanunlarla GAZİ statüsüne sokulması normalse eğer,MADENDE hakkın rahmetine kavuşan  vatandaşlarımızıda ayırmamak lazım bence..

*****

MEMLEKET YOLUNDA KURBAN OLURLAR...Son sözü böyle biten bu türkünün bizler millet olarak tarlada, fabrikada, havada, karada, yerin altında, üstünde, sanayide, eğitimde, kışlada say say bitmez. Hepsi bu memleket için, Alın teriyle vefayla, cefayla herşey bizler için yarınlarımız için!

Bırakalım o zaman oydu, şuydu, buydu’yu...

BU MEMLEKET BİZİM MEMLEKET! NOKTA...

Önder ÇELİK

Gazi  J.Uzm.çvş