Güncelleme Tarihi : 08.06.2015 İstanbul Şubeye Talibiz

İstanbul Şubeye Talibiz

Miilletleri millet yapan birtakım değerler vardır. Biz türk milletinin en ulvi ve anlamlı değerleri ise ŞEHİTLİK VE GAZİLİKTİR. Şehit ve gazi, toprağı vatan; İnsanı ulus yapan değerlerdir. GAZİLER Bu memleketin hizmetinde bulunup bu uğurda  canımızı ortaya koymuş YAŞAYAN KAHRAMAN ABİDELER dir. BİZ, Her zaman ve her yerde, ömrünün geri  kalanını bu  vatana ve millete ve bu davada vazife uğruna seve seve verecek kadar cesur ve merhametle yoğrulmuş TÜRK MİLLETİ’nin adsız neferlerleriyiz.

*****

Ben de bu kutlu onur ve şerefi   çoluk ve çocuğumla aşımı ve işimi istanbul’da kazanan ve yaşayan bir GAZİ olarak; Dernek şubesini ve değerlerimizi EN ÜST seviyelere taşımak için, kendi içimizdeki AYRIŞMAYI BİTİRMEK için (yok sen sehit ailesisin yok sen gazisin vs..) BİRLİK  VE BERABERLİK İÇİN, İstanbul genelindeki veya dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarla örnek DAYANIŞMA içinde olmak için, diğer kamu yararına olan veya sivil toplum dernek ve kuruluşlarıyla ELELE olmak için, Hiçbir mezhebin gücüne SIĞINMAMAK  ve ACİZ KALMAMAK için, hiçbir zümre ve siyasi görüşün TEŞKİLATI gibi davranmamak için, bütün üyelerimizi sık sık bir araya getirip, ayırım kayırım yapmadan bir arada ve EŞİT MESAFEDE tutmak için, 2015 yılı mart ayının ilk haftasında yapılacak seçimde dernek şube başkanlığına yeni yönetim kadrosu şehit ailesi ve gazi arkadaşlarımla  ADAY ADAYIYIM..

*****

Belki çok erken olabilir bu açıklamam ama  yarının da geç olduğunu biliyoruz ki, mega şehir istanbul’da bir şehit yakınımızın veya gazimizin en KÖTÜ günündeki veya MUTLU günündeki yalnızlığı daha fazla görmeyelim.

Düşünün!

Bir dernek üyesisiniz, cenazeniz var şube yönetiminden kimse YOK. Düğününüz var nişanınız var kimse YOK. Bir çelenk YOK. Bir telgraf YOK. Varsa da belli çevreye göre, kişi  veya kitleye göre davranılıyor. Şu günlerde bir çoğumuzun  çoluk çocuğu herkes okul telaşında koşturuyor.Ayağında protezle o okula yazdıra bilirmiyim, yok şuradan burs  alabilirmiyim edasıyla sokakta gördüğümüz Suriyeli dilencileri geçen  bir konuma gelmiş durumdayız. Tabi ki her şeyi dernek şubelerinden beklememek gerekir, ancak üyelerin en zor anında çözüm noktasında yardımcı olmaları şube ve yönetimlerin en temel görevleri olsa gerek.ama nerdeee.. Derneğe soru sorulduğunda alınan cevabı size söyleyeyim; BİR ŞEY ÖĞRENİRSEN BİZEDE BİLDİR!! Allah aşkına bu mudur çözüm, bu mudur ilgi ,alaka, bu mudur yani..

*****

Her kim olursa olsun bu camiaya hayırlı bir iş yapanın veya yaptıranın hakkını ödeyemeyiz.ama elinde imkan ve olanaklar varken ,camiayı temsildeyken, YAN GELİP YATIYORSANIZ, Geldiğiniz gibi bütün başarısızlığa rağmen gitmemekte direnip, EGOLARINIZI TATMİN EDİYORSANIZ, Koltuklarınıza yapışmışsanız hakkımızı HELAL ETMİYORUZ. Bizlere  İstanbul da yaşayan tüm şehit yakını ve gaziler, özellikle tanımayanlar bize her zaman ulaşabilirler.bilenler bilir bizi! Şu anki İstanbul şube yönetiminin hem biz bu görevi bırakacağız, sizin gibi değerler gelsin burayı en iyi şekilde temsil etsin diyerek sonrada samimiyetsizce davranarak 2015 yılında derneğin 100 ncü yıl kutlamalarını bahane edip tekrar göreve talip olmaları ise bize ve üyelere yapılan çok çirkin yaklaşım.Biz bu şubeye genç ,bilinçli,üretken ve birleştirici yönetim kadroları anlayışıyla TALİBİZ. Bugün birlik olma günü,beraberlik olmak günüdür. İstanbuldaki tüm şehit yakını ve gazilere ulaşmak çok zor ama  ben buradan GAZİ HABER sitesi ve yöneticileri arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kutlu davamızın buluşma noktası buradan başlıyor. Bu sitenin amacında DOĞRULARI SAVUNMAK VE SÖYLEMEK VAR, PAYLAŞMAK VAR, GÜÇ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK VAR. Biz de bu amaca her zaman destek olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Hizmet için sonuna kadar camiamız adına birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz. 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’nde istanbul’daki tüm gazilerimizi şimdiden taksimde görmenin heyecanını yaşarken, bu duygu ve düşüncelerle Tüm gazilerimizi 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ  nedeniyle kutluyor, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI VE ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM..NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Önder ÇELİK

Malul Gazi J.uzm Çvş