Güncelleme Tarihi : 06.06.2015 İstanbul'da Şehitler Günü 100. Yıl Kutlaması
İstanbul Valiliği Çanakkale zaferinin 100 ncü yılı zaferini Edirnekapı'da törenlerle kutladı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İ.B.B. Başkanı Kadir TOPBAŞ, 1 nci ordu Komutanı adına Korgeneralimiz ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gazi Önder ÇELİK ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Şehit yakınları ve Gaziler, çok sayıda vatandaş katıldı.
İstanbul'da Şehitler Günü 100. Yıl Kutlaması

Saygı duruşu  ve İstiklal  Marşının ardından  çelenk  konuldu. Törende bir konuşma  yapan İstanbul  Şube Başkanı Gazi Önder ÇELİK, Çanakkale'de  şehit olan ecdatların torunları  olarak canlarını  seve seve  bu memlekete her ne şartta  olursa olsun seve seve  feda  edeceklerini, anaların  kınalı  kuzularını memleket uğruna, bayrak  ve millet  uğruna askere giderken kurban ettiklerini söyledi. Çanakkale  ruhunun ölümsüz  ruhunu sonuna kadar yaşatacaklarını söyledi. Vali Vasi ŞAHİN ise Anadolunun  yiğit insanlarının  memleketin bekası için  her zaman  Şehit veya Gazi olmak adına  hazır  olduklarını, Çanakkale'de  yazılan destanı ancak  bu millete yakışacağını ve bu onur ve şerefi sonuna kadar  yaşayacaklarını  söyledi. 1 Ordu adına bir albayın  konuşmasından sonra Edirnekapı  Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikteki mezarlara karanfiller  bırakıldı. Törene çok sayıda vatandaş  katıldı. Daha sonra Şehitlikte gün boyu kur'an okundu.