Güncelleme Tarihi : 07.06.2015 Ücretsiz Seyahat Hakkınız Engellenirse Ne Yapmalısınız?
Değerli arkadaşlar, maalesef Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığının Türkiye çapında ilgili Belediyelere gerekli bilgilendirmeyi yapmamasından dolayı, mevcut mevzuattan bihaber Belediyeler münferit uygulamalarına devam ediyorlar. Yeni ücretsiz seyahat kartları gelmedi ancak eski kartlar 4 Mart 2014 tarihine kadar geçerliliğini koruyor. Durum böyle olunca halen geçerli kartı ibraz etmenize rağmen ücretsiz seyahat hakkını kullandırmazlarsa ne yapacaksınız? Yanıt basit... Derhal aşağıdaki dilekçe örneğinde olduğu gibi Mülki İdare Amirine yani Kaymakamlığa ilgili bilgi ve belgelerle birlikte dilekçe yazacaksınız. Birkaç ceza yesinler bakalım bir daha yapabiliyorlar mı?
Ücretsiz Seyahat Hakkınız Engellenirse Ne Yapmalısınız?

…………………………………. KAYMAKAMLIĞINA

3713 sayılı yasa kapsamında Malul Gaziyim.  4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacağımız yasal olarak hüküm altına alınmış olup, bu kapsamda halen geçerliliği olan ücretsiz seyahat kartımın fotokopisi dilekçem ekinde sunulmuştur.

…../…../2014 tarihinden  saat 14:30’da 27 NNN 2222 plakalı belediye tarafından yetki verilen toplu taşıma aracına binerken kartımı ibraz etmeme rağmen, isminin …………. ………….. olduğunu ileten şoför ücretsiz seyahat hakkımı kullandırmamıştır. Kendisine defaatle bu kartın geçerli olduğunu, yasaya aykırı işlem tesis ettiğini iletmeme rağmen ısrarla kullanamazsınız demiştir. Bahse konu aracın plakasının yer aldığı fotoğraflar da dilekçem ekindedir.

"Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği"nin 12. Maddesinin 2. Fıkrası; “Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir ve genel bütçeye gelir kaydedilir.” hükmüne amirdir.

Mezkur düzenleme çerçevesinde anılan şoförün, makamınızca toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında cezai işlemle tecziyesini arz ve talep eder, saygılar sunarım. ……/……./2014

Adı Soyadı

İmza

EKLER             :           1.) Gazi Kimlik Fotokopisi (1 Adet)