• avatar
    Ordu vazife maluliyeti tespiti
    ALİ ERGİN GÜRDAL - Gazi
    Merhaba, Ben Em.Top.Plt.Kd.Alb.Erol Gürdal'ın oğluyum.Babamı2005 yılında vefat etti.Kendisi Kıbrıs Gazisidir.Annem halen gazilik maaşını almaya devam ediyor.Gazilik dışında babamın ayrıca 1970 yılında geçirdiği uçak kazası sebebiyle oluşan maluliyeti var.Kendisinin yardımcı Plt.Yb.olarak görev yaptığı askeri uçak motorun stop etmesiyle yere çalıldı ve yanındaki kaptan Plt.Alb malesef şehit oluyor ve babam ağır yarali olarak kurtuluyor.Çarpmanın etkisiyle başını şidddetle ön kontrol board una çarpmış.O yıllarda gelişmiş tıbbi görüntüleme cihazları olmadığından beynin komple one doğru gelmiş olduğu anlaşılamamış.Bu şekilde yaklaşık on yıl daha göreve devam etti.Ancak 1980 yılında daha önce yaşadığı bu beyin travmasına bağlı olarak beyin zarında yırtılma oluştu.Tıp dilinde buna hidrosefali deniyor.3 yıl boyunca Arka arkaya GATA'da yapılan ameliyatlar ile hayatta kalabildi ancak artık çalışabilecek durumda değildi.Zorunlu Emekli olma zamanı gelmişti.Pilotların o tarihlerde kanunen hakları olan ek hizmet süreleri ve tazminatlarından faydalanamayacağı için malulen emekli olmak yerine kendi isteğiyle emekli oldu. Durum böyleyken size sormak istediğim vazife malulluğu tespiti amaçlı nasıl bir yol izlememiz ve ne yapmamız gerektiğidir. Saygılarımla, Ali Ergin gürdal 22 Aralık 2018 Cumartesi 14:48